Călătoria cu RATB

Dacă tot am zis că anul ăsta voi încerca să circul mai mult cu mijloacele de transport în comun de prin București, iată că s-a ivit și o discuție cu niște amici ce ne-a băgat în ceață și ne-a fost greu să punem mâna pe telefon ca să ne interesăm pe moment.

Sub semnul întrebării stătea dilema dacă o validare a călătoriei sau plata cu cardul în autobuzul sau tramvaiul RATB îți permite să circuli pe toate liniile. Răspunsul după care n-am căutat mai mult de un minut și care nu-i tocmai o noutate (am zis să-l las scris și pe blog) vine fix de pe site-ul RATB:

Plata călătoriei metropolitane permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, în limita a 90 de minute. După expirarea valabilității titlului de călătorie, acesta poate fi utilizat doar în vehiculul în care a fost constatată această situație, până la stația imediat următoare. Ulterior, continuarea călătoriei poate fi realizată doar prin achitarea unei noi călătorii.

Adică dacă plătești o călătorie, poți circula peste tot timp de 90 de minute și după “expirarea” timpului trebuie să mai bagi o fisă cum ar veni.

Am văzut că există și călătorii metropolitane integrate cu metroul. Astea sunt valabile peste tot timp de 120 de minute. Deocamdată eu folosesc câte o cartelă pentru fiecare mijloc de transport că așa m-am obișnuit și nici nu fac naveta zilnic.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.