Care e salvarea României

protest

Una dintre cele mai memoriabile fraze pe care umanitatea o tot repetă e următoarea: „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”. Se spune că cel care a rostit-o primul ar fi Mahatma Gandhi, dar asta e o discuție pentru altă dată.

După cum am spus și în titlul articolului, cred că am identificat o posibilă soluție spre a rezolva situația în care se află România la momentul actual. Citeam articolul lui Petreanu despre ce înseamnă să circuli pe drumurile patriei (am scris și eu despre drumurile noastre) și parcă m-a lovit puțin inspirația. Probabil nu-i cea mai bună sau cea mai inteligentă, însă dacă am trage cu toții pentru același scop poate ar avea sorți de izbândă. Pe lângă celebra replică menționată anterior se mai spune și că schimbarea vine din interiorul nostru, iar asta chiar ar putea fi adevărat.

Mă gândesc că nu putem să schimbăm lucrurile de pe o zi pe alta. Acem nevoie de timp pentru a începe un fel de revoluție, să aducem România pe făgașul cel bun. Am văzut cu toții că țara noastră e condusă de niște incompetenți, niște corupți și niște hoți.

Mergem din rău în mai rău și nimeni nu prevestește lucruri bune pentru viitor. Dacă ne uităm la știri câteva zile la rând vedem că știri pozitive există prea puțin. Iar asta se datorează celor care au votat anul trecut sau mai bine zis celor care nu au votat. S-au făcut tot felul de sondaje și statistici și cam asta e explicația pentru care PSD e acum la guvernare.

Suntem o țară democratică și votul/decizia majorității se aplică pentru toată lumea chiar dacă au votat mai puțin de jumătate din numărul total de alegători. Spre exemplu, Gabriela Firea a fost aleasă primar al Bucureștiului cu vreo 300.000 de voturi sau chiar mai puțin, și capitala are cam două milioane de locuitori. Nu știu câți sunt cu drept de vot, dar putem să presupunem că-s jumătate. Puteți să faceți calculele singuri.

Chiar dacă e cam lungă introducerea, iată care cred că ar fi salvarea României: votul. Cred cu tărie că dacă noi, ăștia care vom mai fi în țară la următoarele alegeri și care sperăm la un viitor mai bun, vom ieși într-un număr foarte mare la vot putem să schimbăm țara. Asta cu condiția să avem și pe cine să votăm. Ba mai mult, dacă fiecare dintre noi convinge 2-3 prieteni să iasă la vot ar fi chiar mai bine.

Tot planul ăsta e un plan pe termen mediu ca să nu zic lung, dar cred că ar merita. Asta ar putea fi un fel de strategie de țară, o responsabilizare a electoratului, o conștientizare a importanței votului. Dacă poporul ar înțelege care-i adevărata sa putere, cu siguranță n-am mai avea printre noi, la cârma țării, doar hoți și corupți. Partea cu votul chiar ar ține și chiar mi se pare cea mai bună soluție, nu doar pentru drumuri, ci pentru orice. De la infrastructură, la turism, la sănătate, la economie. You name it.

Am văzut apoi că a răspuns și Vali la articolul lui Petreanu. Sunt multe comentarii acolo. Unele sunt amuzante, alte răutăcioase, iar unele chiar merită citite pentru că vin cu idei care merită puse-n aplicare.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.