Ce vor protestatarii din stradă?

protest

Încă de la începutul protestelor din București din zilele trecute am fost prezent printre oamenii din stradă. Nu am țipat și nici nu am scandat ceva; am fost acolo doar un număr pentru a-mi arăta solidaritatea față de oamenii care eu ieșit în afară. Îmi doresc să se schimbe în bine țara noastră, iar ăsta e felul meu de a arăta că vreau asta. Ocuparea străzilor de la Universitate reprezintă cel mai bun mod de a atrage atenția celor care ne conduc.

În fiecare seară s-au strigat tot felul de lozinci și au fost afișate o mulțime de bannere și nimeni nu știe cu exactitate ce să ceară. Toți vor schimbarea, iar fiecare vrea ceva diferit în funcție de nevoile, problemele și dorințele sale.

Am încercat ca la a 3-a manifestație din Piața Universității din București să surprind cât mai exact vocea străzii în imagini. Am vrut ca mesajele oamenilor să nu rămână doar un ecou pierdut în noapte, ci să se răspândească mai departe printre români. Aseară am fotografiat o mulțime de pancarte cu diverse sloganuri în funcție de oamenii care le afișau. Unele dintre mesaje sunt amuzante, altele extrem de inspirate, dar toate la un loc arată că există probleme uriașe la noi în țară, probleme care trebuie rezolvate.

Chiar dacă unele mesaje par absurde, fiecare persoană e liberă să strige pentru ce are nevoie și trebuie ascultată. Se poate face dreptate și se poate să trăim în țara noastră la fel de bine ca în vestul Europei. Trebuie doar să vrem și să acționăm în direcția  aceasta.

One comment

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.