Electrocasnice care îți fac viața mai ușoară

person holding white round device

Unul dintre lucrurile pe care le urăsc cel mai mult pe lumea asta e să spăl vase. Nu mi-a plăcut niciodată și nu îmi place nici acum.

Am realizat asta prin anul II de facultate când stăteam în chirie cu încă doi băieți și trebuia să spălăm vasele prin rotație, cred că fiecare avea câte o săptămână când vasele erau responsabilitatea sa. Am încercat să mă țin de regula asta, doar că într-un final, pentru armonia grupului, am ajuns cu toții la concluzia că mai bine ca eu să nu mai spăl vase.

Au urmat 2 ani când am stat în altă parte împreună cu sora mea, după care mi-am cumpărat un apartament, iar printre dorințele cele mai mari a fost să-mi instalez mașină de spălat vase. Asta se întâmpla prin 2014, iar de atunci viața n-a mai fost la fel, parcă trăiam în paradis.

Glumesc. N-am văzut prea mari schimbări, ci doar mi s-a părut extraordinar că a dispărut ca prin minune corvoada de a spăla vasele la chiuvetă.

Cred că ăsta e unul dintre beneficiile pe care le avem că trăim în timpurile de acum, există electrocasnice sau mașinării care ne înlesnesc traiul și ne oferă timp pentru relaxare ori pentru a face orice altceva de dorim.

După mașina de spălat vase, am dat peste un alt produs minune de care n-aș putea să mă mai lipsesc vreodată. Urmează etapa în care am descoperit uscătorul de rufe electric.

Înainte, după ce spălam hainele, le puneam la uscat pe un uscător din metal în sufragerie sau în altă cameră decât cea în care dormeam pentru că mirosul de detergent și umiditatea din cameră erau greu de suportat. Probabil majoritatea oamenilor care stau la bloc încă folosesc sistemul acesta din diverse considerente.

Cred că am cumpărat uscătorul de rufe prin 2019-2020, iar de atunci mi-e indispensabil. Nu cred că am suficiente cuvinte să descriu cât de util e așa ceva la casa omului.

Și nu sunt singurul care spune asta, mai am prieteni care și-au cumpărat și mi-au zis că viața lor s-a schimbat radical. Sunt o mulțime de avantaje: nu mai stau cu uscătorul de metal înșirat peste tot, hainele se usucă în 2 ore, părul de animal și microfibrele hainelor sunt colectate separat în timpul uscării. Ce mai… dacă aveți posibilitate să achiziționați așa ceva, nu ezitați. Merită fiecare bănuț cheltuit.

Al treilea produs care că mă ajută enorm și care mi se pare c-a dat altă perspectivă asupra noțiunii de a face curat e aspiratorul robot. Deja sunt la al treilea model și nu pentru că s-au stricat cele anterioare, ci pentru că am vrut mereu un model mai nou.

Ideea e că acestea sunt utile pentru curățenia de întreținere, nicidecum pentru o curățenie din aia generală când te apuci să întorci casa cu susu-n jos. Aspiratorul robot folosit de 2-3 ori pe săptămână sau chiar zilnic în unele cazuri ajută la menținerea curățeniei. N-aveți idee cât praf adună din tot apartamentul chiar și după o zi pe alta.

Marele său avantaj e că face singur totul și nu trebuie să-l urmăresc ori să depun eu vreun efort pentru treaba asta. Tot la capitolul avantaje e și faptul că intră să aspire și pe sub pat și pe sub corpurile de mobilier care au picioare de minim 10 cm înălțime. Există și un minus pe care l-am observat, dar se poate ignora cu succes, trebuie să nu fie niciun cablu de telefon pe jos pentru că le distruge dacă le întâlnește în cale.

A se nota că nu aspiratorul robot nu îl înlocuiește pe cel clasic în totalitate, ci e un produs complementar care te ajută.

Cred că ar mai fi de enumerat și alte electrocasnice care îmi fac viața mai ușoară precum robotul de bucătărie, cuptorul cu microunde, plita pe inducție, cuptorul electric, aparatul de cafea, prăjitorul de pâine ori fierbătorul de apă.

Cred că acestea sunt oarecum la ordinea zilei și foarte mulți oameni au așa ceva prin casă. Cele trei pe care le-am descris anterior sunt ceva mai scumpe și nu am văzut la prea mulți oameni.

Însă, încet-încet crește numărul persoanelor care fac un pas în față pentru confortul lor, iar eu nu pot decât să mă bucur pentru asta. Am fost și încă sunt unul dintre aceia care militează pentru o viață mai bună atunci când tehnologia ne poate ajuta în sensul acesta.

Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.