Retrospectiva lunii februarie 2023

review

Spre deosebire de oamenii care au o viață extrem de dinamică prin prisma meseriei pe care o practică, cei mai mulți dintre noi își trăiesc viața la fel în fiecare zi, bineînțeles, cu mici variații în funcție de obligațiile zilnice.

Cum nu cred că aș fi vreo excepție de la această regulă, activitățile mele cotidiene din luna februarie au rămas cam aceleași cu cele din luna precedentă.

Activitatea principală pe care am avut-o în luna aceasta a fost legată de blog unde am scris de luni până vineri cel puțin un articol pe zi. Aici încerc să am un fel de jurnal public unde să pot interacționa cu alți oameni prin comentariile de la fiecare articol.

Aș putea la fel de bine să scriu câte o postare pe Facebook, dar nu vreau să dau cu sapa în curtea lui Zuck. Dacă se supără și se hotărăște să închidă taraba ori îmi șterg contul, atunci pierd absolut tot ce am scris vreodată acolo.

Tot legat de blog, simt că mi-am păstrat consecvența de a scrie. Prin exercițiul acesta sper ca la final de an să observ o diferență semnificativă între conținutul pe care-l cream la început de ianuarie și cel din ultima zi a anului.

În privința sănătății, căreia ar trebui să îi acordăm cu toții din ce în ce mai multă importanță, am observat că am slăbit 3 kilograme fără să depun prea mult efort. Doar am renunțat la alcool și am mers săptămânal la squash indiferent dacă am avut chef sau nu.

Spre deosebire de ianuarie și spre nemulțumirea mea, luna aceasta abia am reușit să termin cartea lui Trevor Noah, Născut în afara legii. Voi încerca să compensez în martie și să citesc mai mult.

Cum mi-am propus ca în fiecare lună să merg la câte o piesă de teatru, iată că în februarie am bifat Soț de vânzare, piesă în care joacă Ana Odagiu. Problema e că pentru martie nu am găsit încă niciuna care să mă atragă. Aș vrea, totuși, să-l văd pe Victor Rebengiuc în Tatăl.

Nelipsită de importanță a fost și colecția numismatică pe care o dețin și care a sporit cu câteva bancnote pe care le-am achiziționat la prețuri bunicele. Cum spuneam în articolul acesta, orice pasiune am avea, la un moment dat vine și clipa în care trebuie să învestim, pe lângă timp, și ceva bani pentru că hobby-urile nu se hrănesc numai cu dedicație.

Subiectul banilor nu ar trebui să fie unul tabu, despre care să nu vorbim, ci ar trebui să creăm un cadru propice unde să discutăm despre cum ne putem atinge obiectivele cu ajutorul lor. Pentru mine independența financiară reprezintă o prioritate și ca să ajung acolo încerc să restitui datoria către bancă anticipat, câte puțin în fiecare lună, ceea ce am și făcut. Sper ca finalul lui 2023 să mă prindă fără datorii.

Chiar dacă nu am plecat prin țări străine ori în vreun concediu în alt oraș, capitolul plimbărilor nu s-a lăsat nici el mai prejos.

În București am vizitat Muzeul de Artă, iar în afara capitalei, la aproximativ o oră de București, am reușit să vizitez Castelul Iuliei Hașdeu de la Câmpina și să descopăr o oază de liniște la Curtea Domnească de la Brebu.

Îmi doresc ca o dată cu martie să vină și căldura afară. Vreau să văd cum înmuguresc și înfrunzesc copacii ca să scăpăm de griul dezolant și de vremea asta întunecată.

2 Comments

  1. Hai că nu ai avut o lună rea. Ar trebui să citesc și eu mai mult, am început asta deja, sper să bifez prima carte după muuult timp cât mai curând. Succes pentru luna Martie!

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.