Câteva idei despre facturile electronice

facturi

Acum ceva vreme scriam despre avantajele plăților online și despre cum am trecut la acest sistem de plată fără să am bătăi de cap cu cozile de la bănci, tonomate și alte sisteme de plată cash.

De ceva timp, însă m-am lovit de o altă problemă: pe fiecare lună mi se umplea cutia poștală cu o mulțime de facturi pe care nici nu mă oboseam să le deschid întotdeauna căci plata o făceam tot online și nu prea mai aveam nevoie de factura tipărită pe hârtie.

Un alt inconvenient mi s-a părut multitudinea de facturi pe care le-am strâns și care formează o impresionantă colecție într-unul din sertarele dulapului meu. Sincer să fiu, parcă nu le mai vedeam utilitatea din moment ce există alte variante de a le păstra și de a le vedea când am nevoie căci doar trăim într-o societate plină de tehnologie și care ne simplifică viața incredibil de mult.

Astea sunt doar unele dintre motivele pentru care eu am trecut la facturile electronice, iar pe lângă acestea am mai găsit pe site-ul Orange alte câteva avantaje ale facturii electronice, avantaje pe care le redau mai jos fix ca acolo:

  • poți vedea factura imediat ce s-a emis și o poți plăti online
  • poti folosi factura electronica în contabilitate, având valoare fiscală, fără să mai depinzi de primirea facturii pe hârtie
  • poți păstra în calculator factura si detaliile ei
  • la emiterea facturii primești un e-mail cu datele acesteia si cu link către factura ta
  • acces simultan la informație pentru toate persoanele autorizate de companie
  • te alături demersului de a proteja natura

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.