Feedback pentru companii

Am râs un pic de pățania lui Cetin cu formularul de feedback de la Regina Maria pentru că nu putea să-l trimită din cauză că nu dorea să scrie nimic la sugestii.

Acum a venit rândul meu să mă enervez. Povestea e așa: am comandat de la o firmă un geam securizat pentru o măsuță în living sufragerie și am fost super încântat de preț, servicii, produs etc., iar acum 2 zile am primit pe mail un document Word cu tot felul de câmpuri de completat. În plus arată foarte demodat și te sperii doar când vezi atâtea tabele de parcă ai lucra non-stop în Excel.

E ok să ceri feedback de la clienți când vrei să știi unde există loc de îmbunătățire și creștere în compania ta. Doar că feedback-ul presupune un mic efort din partea clientului și chiar dacă a fost mulțumit, probabil nu vrea să piardă 10-15 minute ca să trimită înapoi documentul completat. Feedback-ul e un gest pro-bono în care clientul îți spune ce ai făcut bine și ce nu.

Mult mai ușor ar fi să aibă un link către site-ul companiei unde din câteva click-uri să rezolve tot. Maxim 2 minute.

Sau dacă nu există cineva care se pricepe să facă așa ceva, întotdeauna poate fi folosit Google Forms. Rapid și simplu.

În schimb eu nu numai că am descărcat formularul, dar m-am lovit și de o mulțime de erori cu care nu am vrut să îmi bat capul. Sper că n-a fost și vreun virus acolo. 🙂

Pe lângă astea, ar fi draguț să vedem o adresă cu domeniul companiei, nu una generică de tipul gmail.com. Și ce înseamnă  RMQM?

Update: Am răspuns la mail-ul primit spunându-le că e destul de greu de completat documentul Word primit și că aș prefera o metodă mult mai rapidă de a lăsa feedback în 2-3 minute, nu un document care generează erori și care ar putea infecta computerul, oamenii de la compania respectivă mi-au trimis înapoi următorul mesaj:

“Ne cerem scuze pentru ca nu ati putut completa chestionarul; si cu aceasta ocazie il retransmitem separat.
Atasat aveti un chestionar pentru evaluarea satisfactiei clientilor nostri , pe care de asemenea dorim sa il completati si sa il trimiteti pe una din urmatoarele adrese de mail:
*****************@gmail.com
Acest chestionar este foarte important pentru noi in vederea imbunatatirii activitatii noastre.”

Atât s-a putut. Practic am primit același formular de feedback.

Și ne mai întrebăm unde-s analfabeții funcționali.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.