Acum ceva vreme reușit să extrag “lozul norocos” din cadrul concursului Loteria Vieții și să devin mândrul posesor al unui telefon cu display-ul spart pentru că în loc să am două mâini normale, la fel ca toată lumea, eu am fost înzestrat cu două mâini stângi și indiferent ce ating, stric. Asta nu-i chiar ceva ieșit din comun în cazul meu, însă mi-a părut foarte rău că l-am spart pentru că timp de o săptămână m-am chinuit cu un amărât de telefon care abia se mișca… să zic că părea a fi din prima generație de smartphone-uri.
După ce mi-am reparat telefonul și am cheltuit aproape 100 de euro pe asta, la nici o lună depărtare, am constatat cu uimire că la mine la serviciu sunt înconjurat de cel puțin 4 persoane care și-au spart display-ul telefonului în aceeași perioadă ca și mine. Ideea e că din moment ce ăsta ar părea principalul motiv pentru care ne schimbăm telefonul, încerc să îmi dau seama de ce nu optăm mai des pentru o asigurare care să ne acopere orice stricăciune i-am produce.
În teorie, cred că o persoană își schimbă mobilul o dată la doi ani dacă nu e obligat de astfel de incidente și cred că ăsta ar fi principalul motiv pentru care nu dorim să achităm contravaloarea unei asigurări – după doi ani de utilizare tot cumpărăm un alt model. Spre exemplu, dacă un telefon costă în jur de 400-500 euro, prețul unei asigurări la operatorii de telefonie se învârte în jurul sumei de 6 euro/lună ceea ce înseamnă că în doi ani de zile am plăti 144 de euro doar pentru teama că ni se strică telefonul. Poate sunt bani dați de pomană, poate nu dacă ai ghinionul să ți se fure/spargă/strice telefonul și atunci când ți se strică telefonul o să te bucuri că ai avut asigurare.
Pe de altă parte, dacă nu ți se strică telefonul în 2 ani de zile, tot îți vei cumpăra unul nou și vei fi și economisit aproape 150 de euro cu care poți să îți iei noul model care a apărut și pe care ți-l doreai sau… ți-l poți repara pe cel care tocmai ți s-a stricat.
Până la urmă, cred că există avantaje și dezavantaje în alegerea sau nu a unei asigurări și depinde de fiecare dintre noi cum alegem să depășim această dramă a telefoanelor mobile prin care trebuie să trecem toți cândva.
În lumea asta plină de tehnologie, în care mai toți sunt dependenți de comunicații, jocuri și rețele sociale, atunci când ne “moare” telefonul, fie temporar din cauza bateriei, fie definitiv, simțim că totul s-a năruit în jurul nostru și căutăm imediat soluții.
Sper doar să nu ni se întâmple așa de des astfel de evenimente neplăcute.
Sursă foto: pixabay.com