Cum a păcălit Iohannis o țară întregă

Robot Iohannis

Există în limba engleză fraza de mai jos care îmi amintește mereu că inacțiunea oamenilor în fața derapajelor și a ticăloșiilor îi transformă automat în complici.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Nu este o noutate că președintele României, Klaus Iohannis, a dat dus de nas întreg poporul care l-a votat pentru că se vede de la o poștă că este complice la absolut toate manevrele pe care le face alianța PNL-PSD. Momentan nu avem ce să facem, mai trebuie să îndurăm puțin, iar la următoarele alegeri avem obligația să votăm un om onest și capabil.

De ce spun că Iohannis a păcălit o țară întreagă? În primul rând cu toate promisiunile pe care le-a făcut înainte de a fi ales Președinte și pe care le-a încălcat cu bună știință. Dar ideea că ne-a păcălit să-l votăm de două ori mi-a venit după ce am văzut un discurs de-ale sale la TV.

Dacă acum mai bine de 6 ani Iohannis vorbea rar, sacadat, robotic și cu pauze lungi între cuvintele rostite, iată că în discursurile din ultimul timp vorbește normal și cursiv, având un debit verbal mult mai coerent. Oare a luat cursuri de dicție? Ce s-a întâmplat de avem o așa schimbare?

Nu zic că nu-ar fi cumva vorba de exercițiul vorbirii, dar un om nu-și schimbă modul de a vorbi în public și de a livra discursuri atât de radical decât dacă totul a fost un rol, de la început și până la final, la fel cum e în cazul actorilor. Sau… când te amesteci în troacă, te mănâncă porcii?

Las mai jos două clipuri aleatoare de pe YouTube în care se poate vedea ce diferență majoră este între ele.

Anul 2014
Anul 2023

2 Comments

    • Probabil tot Iohannis câștiga. Nu e ca și cum am fi avut altă variantă mai bună.

      Doar remarc disimularea, ipocrizia și cât de diferit pare acum, când ține discursurile, comparând cu vremea când promitea verzi și uscate în timpul campaniei electorale.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.