Lipsa alternativelor politice

Odată cu pandemia, crizele de tot felul, inflația și războiul din Ucraina, mi se pare că românii sunt tot mai debusolați și simt că a murit orice speranță de a fi mai bine în țara asta. La fel, nu-i de mirare că suntem printre fruntașii popoarelor care-și părăsesc țara.

Când încrederea în instituțiile publice și speranța de mai bine se prăbușesc, începi să te gândești că totul pleacă de la politic și de la corupția generalizată din România. Nu-i o noutate asta, știm cu toții că se fură, se închid ochii la o mulțime de manevre, se fac angajări pe bandă rulantă la stat, mafioții-s mână în mână cu polițiștii, licitațiile-s date cu dedicație și așa mai departe.

Am văzut recent un sondaj care arată că singurul partid care a crescut în această perioadă a fost AUR și asta cel mai probabil pe seama nemulțumirilor românilor și a lipsei pentru orice alternativă în alegerea unui lider politic care să lucreze pentru bunăstarea tuturor românilor.

Cel mai probabil la următoarele alegeri mulți dintre noi vom alege din nou răul cel mai mic cu speranța că traiul din România se va îmbunătăți.

Nu-mi doresc să votez AUR și nici nu voi vota vreodată acest partid pentru că mi se pare un partid extremist care a capitalizat imagine pe fondul situației de pe plaja politică de la noi din țară. Faptul că nu avem alternative solide la PSD și PNL i-a făcut pe cei de la AUR să devină frecventabil în ochii oamenilor. Plus că atârnă o mulțime de întrebări deasupra lor ce par să aibă legătură cu Rusia.

Mă gândesc că dacă se renunța la diferențele de opinie și orgoliile din USR, PLUS, REPER astăzi poate ar fi fost a treia forță politică din România și am fi avut la putere și oameni care să facă ceva pentru țara asta. Practic am fi avut pe cine să votăm cu toată încrederea.

Dacă până anul trecut mi se părea că Dacian Cioloș ar merita votul meu pe orice poziție cheie, acum parcă nu mai cred la fel. Omul a cam stat un pic la putere, am văzut că ar vrea să facă treabă, dar a fost prin toate partidele de mai sus și nu s-a alăturat multă lume în jurul lui, ba chiar a provocat rupturi și a dezbinat această zvâcnire ce începuse să fie o lumină de speranță.

Astăzi dacă ar fi să votez un om pentru funcția de președinte al României cel mai probabil l-aș vota pe Cătălin Drulă care pare un lider destul de bun (cel puțin momentan). Sau poate pe Ilie Bolojan dacă s-ar spăla pe mâini de PNL că omul are suficientă experiență la primărie și consiliul județean. În același timp se știe că la București e o altă mâncare de pește că doar am mai avut un președinte venit de la Sibiu care nu prea a făcut nimic și a ajuns complice pentru PSD & PNL.

Mai vedem cine se aruncă în luptă la alegerile care vor veni și ce personaje mai apar pe parcurs.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.