Ce pasiune vă mistuie gândurile?

Pasiune cub Rubik

În orice colectiv ne-am afla se formează invariabil legături între anumite persoane și, în mod deloc surprinzător, aceste legături sunt bazate pe o pasiune care se regăsește de ambele părți.

Fie că e vorba de un sport, de vreun hobby sau chiar interesul manifestat pentru un anumit subiect aceste pasiuni ajută la închegarea și consolidarea unei relații de prietenie.

Mi se pare că românii, spre deosebire de vesticii europeni, nu prea au conceptul acestea de a-și petrece timpul liber făcând ceva de plăcere, de a investi efort/timp și de a dezvolta o pasiune pentru ceva.

Am, într-adevăr, prieteni care merg la pescuit constant pentru că asta le face plăcere, alții care joacă fotbal săptămânal ori fac trasee montane. Ce alte pasiuni vă mistuie gândurile?

Spre exemplu mie îmi place să colecționez bani vechi, preponderent bancnote, și de fiecare dată când adaug o nouă piesă la colecție mă umple de bucurie.

Pentru moment, scopul principal legat de numismatică este să reușesc să strâng toate bancnotele ce au circulat pe teritoriul României. Sunt convins că acest țel este unul pe termen lung și chiar foarte costisitor dacă e să mă gândesc și la partea financiară.

O altă pasiune pe care o am e legată de călătorii și vacanțe. Deși merg și în citybreak-uri uzuale pe care le poate face oricine, prefer vacanțele puțin mai diferite în care mă pot încărca cu adrenlină, curiozitate și noi descoperi în materie de călătorit.

Nu mi-au plăcut niciodată vacanțele de relaxare pe malul mării, mă plictisesc prea repede într-un singur loc și îmi doresc mereu să explorez, să ies din zona de confort.

De-a lungul anilor am avut mai multe incursiuni de care îmi amintesc cu bucurie și pe care le-aș repeta oricând. Am călătorit cu trenul pe aproape întreg teritoriul României, am plecat cu autostopul prin țară în aventura #oriundemaduc, anul următor am mers până la Viena tot cu autostopul, iar în 2019 am văzut Europa cu trenul.

Dacă tot vorbim de hobby-uri, acestea nu vin aproape niciodată gratis. Sau poate că la început nu investești o sumă extraordinară pentru a susține o pasiune, dar am ajuns la concluzia că o dată cu trecerea timpului orice hobby trebuie întreținut cu bani.

Așadar, sunt curios, ce vă pasionează cu adevărat astfel încât să vorbiți ore în șir despre acel subiect? Sau ce hobby ați vrea să învățați pe viitor?

Comentariile sunt deschise și chiar m-aș bucura să descopăr ce alte pasiuni au oamenii care-mi citesc blogul.

2 Comments

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.