Raiffeisen Bank a introdus opțiunea de rambursare anticipată din aplicație

O dată la ceva vreme apare între prieteni discuția legată de creditele luate de la bănci pentru a ne achita locuința și inevitabil ne lovim de întrebări ce țin de modul de rambursare anticipată.

Cunosc persoane care au preferat din diverse motive să plătească întreaga perioadă la un credit luat acum mulți ani, dar recomandarea tuturor este să stingem datoria către bancă într-un timp cât mai scurt ca să nu mai plătim dobândă.

Dacă e să calculăm cum e mai bine să facem o rambursare anticipată și să alegem dintre reducerea perioadei și reducerea ratei, vom vedea că reducerea perioadei ar fi cea mai bună alegere în ideea în care dorim să ducem creditul până la finalul contractului.

În schimb, dacă ne dorim să achităm suma datorată, să zicem, în maxim 5 ani în loc de 30 de ani, atunci nu prea mai contează atât de mult ce alegem dintre cele două variante. Cel mai bine e să plătim anticipat oricând avem la îndemână o sumă de bani care să nu ne deranjeze în cazul în care nu mai există.

Legat de acest aspect, am văzut că de curând Raiffeisen Bank, că la ei am creditul, a introdus în aplicația mobilă opțiunea de rambursare anticipată, deci nu mai suntem nevoiți să ajungem într-o sucursală și să completăm de fiecare dată o cerere pentru asta. Mai era și varianta de a suna în Call Center-ul lor pentru a înregistra un operator cererea pentru noi, însă acum tot procesul e mult mai rapid.

M-am jucat puțin cu aplicația și am încercat să rambursez o sumă infimă în comparație cu creditul pe care-l am și totul a mers strună.

După cum se poate vedea în imaginile de mai jos, am rambursat 50 de lei selectând reducerea ratei, iar la final am verificat dacă s-a scăzut din suma datorată și dacă s-a generat un nou grafic de rambursare. Mi s-a părut super ușor și lejer să rambursez din aplicația de pe telefon.

Pare că Raiffeisen se digitalizează încet-încet și își mută tot mai multe servicii în online. Am mai scris acum ceva vreme despre opțiunea de SavingBox pe care o folosesc și care, la fel, mi se pare extrem de utilă. E ca și cum ți-ai lăsa singur bacșiș.

Dacă doriți să citiți mai multe despre rambursarea creditelor o puteți face aici.

Update primit de la Raiffeisen:

Noua versiune a aplicației Smart Mobile din magazinele de aplicații (Google Play Store, App Store, AppGallery) permite doar rambursarea anticipata parțială a creditelor garantate și negarantate cu reducerea ratei și menținerea perioadei de creditare.

Dacă ai credite eligibile pentru a permite rambursarea anticipată in Smart Mobile, după ce actualizezi aplicația cu versiunea nouă, o să regăsești la nivelul contului de credit un buton “Rambursare anticipată”.

15 Comments

  • Eu as vrea sa micșorez perioada creditului,nu rata,dar în aplicație nu merge,decat micșorarea ratei lunare…deci tot trebuie sa merg la agenție pentru rambursări anticipate. Alte bănci deja au pus totul la dispoziție clienților,dar Raiffeisen Bank încă trage de timp…

   • Daca esti la inceput se credit si vrei sa il rambursezi rapid, adica in 3-4 ani, n-ar trebui sa fie o diferenta foarte mare de bani intre rambursarea cu reducerea perioadei si cea cu scaderea ratei.

    Important e sa poti sa rambursezi cat mai repede si sa scapi de credit.

    La BT nu am vazut in aplicatie optiunea de rambursare anticipata, dar mai verific.

 1. La creditele negarantate (nevoi personale) nu apare opțiunea de rambursare anticipata. Știți ceva? Se pot pot rambursa anticipat?

  • Nu am credit de nevoi personale ca sa pot raspunde, dar cu un telefon la *2000 sigur poti afla. Mai poti face si update la aplicatie, poate va aparea optiunea intr-o versiune mai noua.

 2. Ma uit in aplicatia mea Raiffeisen (pe mobil) dar nu gasesc partea cu rambursarea anticipata. Ne poti spune unde ai gasit-o?

 3. Am sunat mai devreme la Raiffeisen. Mi s-a confirmat ca in aplicatie apare optiunea de rambursare anticipata doar pentru creditele garantate. Nu exista o “data de lansare” pentru cele negarantate, dar am inteles ca este in plan.
  Totusi, daca se doreste rambursarea anticipata a creditelor negarantate fara deplasarea la banca se poate face telefonic la acelasi numar *2000. Practic ii suni, le spui cat vrei sa rambursezi, ce vrei sa scazi: durata creditului sau rata lunara, te asiguri ca ai banii necesari in contul principal si te rezolva automat.

  • Din ce știu până acum, rambursarea prin aplicație sau telefon la *2000 se poate face doar cu scăderea ratei lunar. Pentru micșorarea duratei trebuie mers în agenție.

 4. Dorim sa rambursam diminuarea perioadei din aplicatie! Celelalte banci au aceasta optiune, voi de ce nu puteti face???

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.