Românii, micii, berea și fumul

bere si mici

Nu știu cum e prin alte țări în timpul liber, ce fac oamenii pentru a se destinde sau pentru a se relaxa, dar în România oamenii merg în aer liber să facă un grătar, să bea o bere și să se afume. Poate că suntem o nație de oameni cărora le place carnea pe grătar. Habar n-am de unde vine obiceiul ăsta.

Cert e că mie mi se pare că de fiecare dată când cineva dorește să atragă atenția oamenilor le oferă acestora bere, mici și fum pentru că știu că românii iubesc toate cele menționate. Ba chiar mai mult, dacă sunt și gratis asta reprezintă o ofertă de nerefuzat.

Am vrut să scriu despre asta pentru că am văzut că zilele astea în București a fost un fel de Festival Pescăresc unde erau diverse preparate din pește ce se vindeau la suprapreț și în ciuda acestui lucru oamenii tot veneau, stăteau minute întregi la coadă doar-doar or prinde și ei ceva fel de mâncare din pește pentru că acasă e greu să-și gătească singuri ceva.

Din cauză că erau cozi de câțiva metri și se așteptau minute în șir în plin fum de grătar pentru a mânca ceva, am ajuns la concluzia că românii sunt mari amatori de mici, bere și fum. Cu siguranță mai au și alte activități și lucruri care le plac, dar cred că un grătar nu e niciodată refuzat de compatrioții noștri. Mai ales dacă se mai aude pe fundal o manea, o populară sau chiar un fel de muzică latino cântată de indieni.

Mă gândesc, totuși, că s-ar putea să nu fie doar plăcerea de a mânca mici și de a bea mere pentru că românii nu fac grătare singuri, ci împreună cu prietenii. S-ar putea ca micii și berea să meargă bine doar dacă sunt prezenți și prietenii pentru că fără prieteni, parcă nu intră așa bine. Poate românilor le place să-și împartă timpul liber cu prietenii în jurul cărora se simt bine. Asta s-ar putea să fie de fapt dependența noastră.

Hai, s-aveți poftă! 

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.