Simbolul pierdut – Dan Brown

Dan Brown este un autor american de thrillere detective de senzație, după ce a avut diverse ocupații. Autorul este interesat de criptografie, chei și coduri, care sunt o temă recurentă în poveștile sale. Până în prezent, cărțile sale au fost traduse în peste 40 de limbi.

Penultima carte a sa, lansată în anul 2009, prezintă din nou aventurile profesorului de simbolistică Robert Langdon, dar de această dată în capitala Statelor Unite ale Americii, Washington D.C. După cum ne-a obișnuit și în cărțile anterioare, personajul se confruntă cu situații limită pline de suspans și de adrenalină.

Fiind un renumit profesor de simbolistică, Robert Langdon este chemat de către Peter Solomon pentru a ține o prezentare la Washington. Acțiunea romanului începe să prindă contur când acesta află că fusese înșelat și că trebuie să dezlege tainele unei piramide masonice pentru a-i salva viața prietenului său. Pus în situații limită ce ajung până la pragul morții, de către Mal’akh, personajul negativ, Robert trebuie să lucreze cu directorul C.I.A. pentru a face față provocărilor și pentru a rezolva secretele masonice ce se întâlnesc în diverse locuri din orașul american.

La fel ca și în cărțile anterioare ale autorului, și în Simbolul pierdut citim despre organizații secrete și despre mistere ce trebuie dezlegate. Romanul este unul S.F., în care teoria conspirației este prezentă la tot pasul. Mi s-a părut destul de asemănător cu Codul lui Da Vinci, singurele lucruri care diferă fiind orașul Washington (înainte  Paris), Clădirea Capitoliului (înainte Muzeul Luvru). Ca și în precedentele cărți ale lui Dan Brown, acțiunea alertă și dorința de a afla ce se întâmplă mai departe nu m-au lăsat să las cartea din mână chiar dacă pe alocuri, din cauza similarităților cu Codul lui Da Vinci și Îngeri și demoni, m-a plictisit puțin.

Pentru amatorii genului Simbolul pierdut reprezintă o lectură plăcută din care se pot afla foarte multe lucruri noi și care, la sfârșit, te pun puțin pe gânduri datorită teoriilor pe care le prezintă și anumitor interpretări ale Bibliei.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.