Câteva idei ca să rămână scrise

person curving wood

Experiența de viață și lucrurile mărunte contează uneori mai mult decât toți anii de școală adunați la un loc.

Ideea e că în perioada asta au început lucrările de reabilitate la blocul în care stau și câțiva vecini au boxe la subsol unde își depozitează diverse lucruri.

Firma care se ocupă de lucrare a spus că trebuie respectate anumite reguli și i-a obligat pe proprietari să mai taie din ușile de la boxe, să demonteze rafturi, să scoată ce aveau depozitat etc. Unii au înțeles, iar alți nu prea și au zis că vor face cum vor ei; până la urmă s-au conformat și n-au mai comentat nimic pentru că banii vin de la Primărie.

Ce mi s-a părut amuzant e că indiferent de ce nivel de educație ai și oricâte facultăți ai făcut, tot te vei lovi cândva de chestii ce necesită puțină îndemânare, cum să prinzi un diblu în perete, cum să dai gaură cu o bormașină, cum să montezi niște mobilă de la Ikea sau chiar un raft, cum să aprinzi un foc pentru grătar etc. Pentru asta nu îți trebuie foarte multă școală, ci doar să ai un pic de viziune în spațiu, ceva îndemânare plus sculele și uneltele necesare.

Al doilea lucru pe care vreau să îl las scris e despre faptul că neatenția se plătește. Uneori mai mult, alteori mai puțin. Depinde de situație.

Eu mi-am luat recent o mică țeapă la Lidl că am vrut să cumpăr un bax de șervețele pentru acasă și în promoție am văzut că erau reduse cu 40%. Ce nu am mai citit erau fix detaliile promoției unde scria clar că reducerea se aplică doar la primele 5 pachete, deci restul pachetelor le-am plătit la preț întreg. Bravo mie!

Important e să învățăm din greșelile pe care le facem astfel încât să nu le mai repetăm în viitor. Asta se cheamă experiență și ne ajută pe termen lung. Cu cât știi mai multe, cu atât îți va fi mai ușor chiar dacă pe moment anumite lucruri ți se par banale și te gândești că pe viitor n-o să ai nevoie de așa ceva.

Photo by Lum3n on Pexels.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.