Care este sistemul vostru pentru work from home?

work from home

De când cu pandemia numeroase companii oferă angajatilor posibilitatea de work from home. Tot mai mulți oameni lucrează de acasă sau de unde pot ei în funcție de care-s regulile impuse de firma angajatoare.

Mă interesează care-i sistemul pe care-l folosiți ca să faceți separarea dintre lucrurile personale și cele care țin de job. Sau dacă cumva aveți un al doilea proiect la care lucrați. Îmi povestea un prieten că avea o cunoștință care umbla zilnic cu 4 laptopuri, fiecare pentru un alt proiect.

Folosiți același laptop pentru amândouă sau aveți două laptopuri diferite? Dacă aveți monitoare externe, câte și ce dimensiune? Folosiți un singur monitor pentru ambele laptopuri? Adică variante sunt destule, dar vreau să știu care ar fi cea mai bună soluție.

Eu foloseam până acum două monitoare conectate la un singur laptop, dar am zis să încerc și varianta cu unul singur pentru a separa job-ul de lucrurile personale cum e blogul acesta.

Acum mă cam enervează că trebuie să apăs un buton fizic să comut mereu între cele două surse de intrare ale monitorului (HDMI și Type C) plus mouse și tastatură. Am văzut că există și o variantă de monitor cu KVM inclus. Merită?

4 Comments

 1. Laptop și monitor de nu știu cât, nu exagerat de mare ci potrivit. Dar ar trebui să fac o schimbare în viitor, că laptopul nu prea mai duce și poate trec la două monitoare. Aș vrea, sincer. Vedem dacă se poate.

  • Eu m-am obișnuit cu 2 monitoare de 24″ și mi se pare destul de greu pe unul singur, fie el chiar și de 27″. D-asta încerc să găsesc o soluție cât mai bună.

   La mine ar mai fi varianta cu 2 monitoare pt laptopul de muncă și alte 2 pentru laptopul personal, dar și așa ocupă mult spațiu și consumă mai mult curent.

 2. Eu lucrez si pentru job si la un proiect separat folosing acelasi laptop din fericire.
  Cel mai mult lucrez de acasa unde am doua monitoare de 24″.
  O data sau de 2 ori pe saptamana mai merg si la sediul proiectului la care lucrez unde am un monitor de 27″.
  In afara de asta ma mai duc pe la parinti si mai lucrez de acolo, mostly de pe laptop.

  • Din câte știu pe la companiile mari tot ce faci pe laptopul de serviciu este proprietatea companiei. Orice linie de cod scrii e proprietate intelectuală a firmei chiar dacă tu lucrezi pentru un proiect separat.

   Depinde cât de restrictivă e firma și câtă libertate ai.

   Take care!

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.