Țara unde șoferii fac economie la curent electric

economie

Asta-i România pe care o cunoaștem cu toții și pe care alegem s-o ridicăm în slăvi de fiecare dată când străinii ne arată cu degetul. Ne ofuscăm când auzim că țara noastră e pe locurile fruntașe de prin tot felul de statistici nasoale, dar practic nu vrem să ne uităm la noi în ogradă și să vedem că de fapt e fix cum se spune despre noi.

Ba mai mult, chiar dacă vedem că e așa, tot nu ne punem pe treabă că doar nu ne afectează pe noi ca simpli indivizi. Însă la nivel macro, la o privire de ansamblu, ne afectează calitatea vieții pentru că suntem săraci și o știm cu toții.

D-aia căutăm bilete de avion ieftine și nu vrem să plătim 1,3 lei pe o călătorie cu RATB. Atât de săraci încât oamenii fac economie de curent chiar și pe mașini, că doar bateria aia nu se încarcă automat în timp ce conducem.

Amintesc de exemplul ăsta pentru că din 30 de mașini de când am ieșit de pe drumul național și până acasă, pe un drum județean, am dat de aproximativ 10 mașini care circulau fără lumini aprinse la ceas de seară, adică 5 după-amiaza când pe timp de iarnă se lasă întunericul.

Nu știu care-s motivele. Pot doar să ghicesc că ar fi vorba de lipsa educației rutiere și a respectului față de viața celor din jur. Ori oamenii-s prea săraci ca să consume și curent electric pe lângă benzină/motorină.

Evident că-s destul de ofuscat pe treaba asta. Era să intru în 2-3 mașini din cauză că nu i-am văzut mai din timp pe drum sau că n-au semnalizat intenția de a schimba direcția de mers.

Trebuie să recunosc că mi s-a întâmplat și mie, chiar recent, să plec doar cu luminile de poziție aprinse, dar în București, unde aproape toate străzile mari sunt iluminate de vezi ca ziua. Pe când în zona rurală, adică la țară, luminile se aprind când deja e întuneric beznă.

Poate ar trebui să acordăm mai multă importanță regulilor și să încercăm să fim mai atenți față de cei din jurul nostru. Asta vis-a-vis de articolul acesta, pe care dacă-l citești îți vine să-ți iei tălpășița din România și să fugi încotro vezi cu ochii, numai aici să nu rămâi.

Doar zic, nu dau cu parul.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.