Am băut vin fără alcool

Dacă tot sunt într-o perioadă în care nu mai consum alcool, am încercat să găsesc ceva alternative care să se apropie un pic de gustul oferit de băuturile clasice.

Despre bere fără alcool știm cu toții că se găsește pe toate drumurile, iar recent mi-a trimis un prieten o poză cu ceva vin cu are zero alcool și care se găsește în Kaufland. Am zis că merită o șansă cel puțin de curiozitate așa c-am mers și am cumpărat o sticlă.

Mă așteptam să aibă un gust ca de cidru, dar mai de grabă aduce a suc concentrat. Vinul acesta fără alcool e de fapt vin dezalcoolizat obținut din vin Gewurztraminer si Riesling la care se adaugă sirop concentrat de must plus niște conservanți.

Deși pe eticheta frontală scrie mare Terra Australis și AUSTRALIA, ceea ce face trimitere c-ar fi cumva importat de pe alt continent, iată că pe eticheta din spate scrie cu litere mici că-i produs în Belgia și adus în România de o firmă denumită BEREDRAFT SRL. Un fel de mișto făcut pe seama și banii consumatorului.

Pe lângă aroma de suc, vinul băutura a fost extrem de dulce pentru gustul meu obișnuit cu vinurile seci și demiseci, iar prețul de la raft a fost de 40.38 lei, adică foarte scump pentru ceea ce oferă. Probabil s-ar potrivi mai mult spre a fi băut de copii decât de adulți, însă prețul ridicat strigă tare că mai bine cumpărați o șampanie Robby Bubble dacă vreți ceva cu tentă de alcool, dar care să nu îmbete.

Concluzia e că am băut eu așa ceva ca să nu beți voi pentru că pur și simplu nu merită.

2 Comments

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.