Cât costă să te deplasezi cu UBER în București?

conducator auto

În București e destul de dificil să te deplasezi dintr-o parte într-alta rapid și comod. Țin minte că acum câțiva ani mă consolam singur la gândul că de la Politehnică până în Băneasa făceam o oră și un sfert cu metroul sau vreo 30-40 de minute cu mașina cu gândul că drumul până la țară durează 3 ore jumate cu mașina (cam mult ce-i drept). Deci cam  aveam de ce să îmi plâng de milă.

De atunci și până acum lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, ba chiar înclin să cred că e puțin mai rău acum: infrastructura se dezvoltă într-un ritm demn de viteza melcului, mașinile s-au înmulțit, iar căldura ne umple de transpirație non-stop.

De un an de zile, de când s-a lansat Uber am tot folosit serviciul lor, iar uneori, dacă mă grăbeam undeva, apelam și la firmele autohtone de taximetrie. Îmi place Uber pentru că folosesc mașini mai noi, șoferii sunt cu bun simț și nu fac rabat la aerul condiționat, însă e și un pic mai scump față de taxiurile pline de jeg, căldură, miros de tranpirație și lipsă de politețe din partea șoferilor. Ba la Uber nici nu trebuie să las bacșiș cum las de fiecare dată la clasicele taxiuri unde cursa minimă, indiferent de distanță, costă 10 lei.

De la prima cursă cu Uber pe 28/03/2015 și până la ultima din 19/07/2016 am călătorit cu Uber de 66 de ori și am cheltuit în total 992,45 lei. Asta înseamnă o medie cam 15 lei/cursă. Mult sau puțin, habar n-am, dar dacă e să calculez, cu mașina personală aș fi putut face 3376 de kilometri. Asta înseamnă că aș fi putut pleca cu propria mașină de 2 ori în Aventura #oriundemaduc sau să fac un tur de țară destul de complex.

Nu știu încă dacă merită investiția, dar cu siguranță am preferat mai bine să știu că ajung în siguranță acasă de la vreun chef sau de la vreo ieșire în oraș decât să fac vreun accident sau să rămân fără permis de conducere din cauză că am băut câteva beri în seara respectivă.

Pe deasupra, mai există și aglomerația care mă scoate din minți, căldura/frigul din oraș și lipsa locurilor de parcare. Uneori cred că prefer liniștea și comoditatea, chiar dacă în general sunt o fire agitată și plină de energie. Dacă ar fi să calculez, nici nu vreau să mă gândesc câți bani am plătit și taxiurilor, dar sunt oameni care au chiar peste 400 de curse la activ cu Uber.

Articol scris doar ca notă informativă, fără a avea vreo legătură sau asociere cu Uber.

Sursă foto: pixabay.com

2 Comments

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.