Scriam anul trecut că în fiecare toamnă a ultimilor 4-5 ani am avut parte de protest în stradă, în mijlocul Bucureștiului, de fiecare dată având la bază un alt motiv bazat pe schimbarea sau nemulțumirea față de clasa politică ce ne conduce.
Anul trecut la sfârșitul lui octombrie se întâmpla tragedia de la Colectiv în urma căreia au murit peste 35 de oameni, spre 40, dacă nu mă înșel (later edit: au fost 64 de persoane decedate). În urma acesteia s-a demascat o mafie incredibilă la care nu ne-am fi așteptat în sistemul de sănătate cu toate că aproape nimeni nu avea încredere în sistemul medical din țara noastră, nici măcar femeile gravide care erau obligate să nască în spitalele pline de infecții.
În noiembrie 2015 am ieșit în stradă o mulțime de oameni pentru a aduce la guvernare un guvern tehnocrat care să readucă cu picioarele pe pământ România. Se pare că vocea colectivă de anul trecut a avut dreptate, iar guvernul tehnocrat a venit cu destule măsuri de bun augur pentru cetățeanul de rând, însă, pe de altă parte, în 2016 vin din nou alegeri parlamentare și se pare că guvernul actual va pica și va veni din nou la putere o șleahtă de hoți și impostori dornici de înșelăciuni și înavuțire.
S-au întâmplat multe de anul trecut și până în prezent. A murit polițistul Gigină, iar vinovatul principal a fost scăpat de atingerea justiției fiind scăpat de acoliții politici pentru care dreptatea nu e mai presus de lege. S-a demascat înșelătoria cu HexiPharma și s-au descoperit o mulțime de nereguli în spitalele din România – de fapt lumea știa de mizeria din spitale, dar a fost nevoie de mediatizare pentru a se întipări în mintea românilor pentru a se lua atitudine.
Când e vorba de corupție la nivel înalt, exemplul lui Gabriel Oprea e cel mai just exemplu pe care îl pot da la momentul actual, acesta fiind protejat de parlamentarii aleși de pulimea votantă care nu contează deloc. La votări doar voturile contează, nu dorințele sau necesitățile alegătorilor.
Ca să revin puțin la ideea enunțată în titlul articolului, ne pregătim din nou de protest în toamna asta? Următoarele sunt protestele majore din ultimii ani:
- ianuarie 2012 – protest împotriva lui Băsescu și a guvernului BOC
- septembrie 2013 – protest împotriva exploatării de la Roșia Montană
- noiembrie 2014 – protest cu ocazia alegerilor pentru președinția România
- octombrie 2015 – protest împotriva premierului Victor Ponta și a corupției din țară
Deocamdată totul se întâmplă la foc mic, arde mocnit în sufletele oamenilor, însă nu cred că va mai dura mult până ca poporul să izbucnească din nou. Probabil are nevoie iar de un element declanșator pentru a i se reaminti că se petrec extrem de multe lucruri nasoale la noi în țară
Mă gândesc că 2016 nu ar avea cum să facă excepție de la regula deja implementată în mentalitatea românilor când le ajunge cuțitul la os. Până acum nu s-a simțit atât de tare dorința de a ieși în stradă pentru că a fost vară, lumea a fost în vacanță, guvernul parcă a mai mișcat câte puțin pe ici pe colo, dar cred că nu mai durează mult, probabil până după alegerile parlamentare când vor veni la conducere tot niște hoți.
Sper doar ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine de acum înainte și să nu mai fie nevoie de intervenția poporului deja infectat de grimasele și nedreptățile politicienilor, însă s-ar putea ca dorința asta a mea să nu se îndeplinească.
[…] a bullshit ce zic acum și poate chiar așa e însă degeaba se iese la proteste dacă nu votăm cum trebuie. Degeaba ne văicărim că se fură dacă suntem cu toții hoți. […]
[…] scris o grămadă despre politică, răzvrătiri, proteste [1, 2, 3], demisii și corupție. Am obosit să mă mai intereseze astfel de subiecte pentru că în […]
[…] scris o grămadă despre politică, răzvrătiri, proteste [1, 2, 3], demisii și corupție. Am obosit să mă mai intereseze astfel de subiecte pentru că în […]