Realitatea nu e mereu cum îți propui

Scriu articolul ăsta ca să îmi amintesc mereu că realitatea nu e mereu cum îți propui. De multe ori intervin lucruri imprevizibile pe care inițial nu le-ai luat în calcul și te lovesc fix când te aștepți mai puțin.

Pentru anul 2023 îmi doream, printre altele, și să fac mai multă mișcare. Am început luna ianuarie în forță cu mers la squash în fiecare luni seara, cu abdomene și flotări zilnice, plus altele.

Nu am ratat nicio zi fără exercițiile astea până să mă trezesc săptămâna trecută cu o întindere în zona stângă a abdomenului. Pare c-o să mă țină pe loc suficiente zile până îmi revin.

În legătură cu ce mă doare, nici nu știam de mușchiul ăsta. Am aflat când m-a luat durerea că se numește mușchiul oblic extern și că-i responsabil de rotirile trunchiului și de aplecările în lateral. Așa mai învață omul câte ceva, pe propria-i piele.

Mușchii din zona abdomenului

Când mi-am zis că m-apuc să fac mișcare mă așteptam să fac febră musculară care-i suportabilă și m-am mai lovit de așa ceva, dar la o întindere de mușchi nu m-am gândit nici măcar o secundă. De la un moment încolo n-am mai rezistat în fața durerii și am băgat niște anti-inflamator.

Ce vreau să zic e că întinderea musculară mi-a dat planurile vitejești peste cap și trebuie să stau liniștit o perioadă până să reîncep exercițiile. De data asta o voi lua mai încet și mai structurat astfel încât să nu întrec măsura.

Imagine: newsmed.ro

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.