Update despre traficul din București

Prin prisma job-ului pe care îl am petrec foarte mult timp în fața calculatorului la biroul de acasă care-i așezat în fața unei ferestre. Astfel, de fiecare dată când vreau să îmi mai odihnesc ochii mai arunc câte o privire pe geam să văd cine mai scutură păturile și covoarele în blocul de vis-a-vis fix deasupra trotuarului, ce vecin mai hrănește pescărușii și ce trafic mai e pe stradă.

De vreo săptămână, aproape toată ziua, strada asta cu o singură bandă e plină de mașini ce stau la coadă la semafor ca să ajungă la mall-ul ParkLake. De fapt nu doar strada asta e plină ochi de mașini, ci și celelalte străzi adiacente din jurul mall-ului pentru că orășenii nu au ce să facă în casă.

E amuzant cum mie, pe jos, mi-a luat într-o zi 15 minute să ajung la mall, iar șoferii făceau cam 30 de minute în trafic așteptând să se deblocheze intersecțiile. Și mai amuzant e că pe o rază de 2-3 kilometri mai sunt SunPlaza și Mall Vitan, dar toți vor la ParkLake.

Variante de ajuns la mall-ul ăsta ar mai fi tramvaiul și metroul, dar cine să le folosească atunci când preferi să perzi atâta timp cu fundul în mașină?

Minima logică ar spune că ambuteiajele astea se produc din pricină că-s multe mașini și într-o mare parte chiar asta-i principala, doar că cele mai întâlnite cauze identificate de mine sunt șoferii care parchează aiurea pe prima bandă, cei care forțează semaforul și apoi se trezesc că blochează intersecția sau cei care adorm la volan cu telefonul în mână.

Două lucruri sunt mai triste decât ambuteiajele în care stau șoferii:

  1. ambulanțele care ajung mult mai greu la persoanele care au nevoie de ajutor real
  2. lipsa poliției de pe străzi care arată câtă nepăsare există la nivel de instituții ale statului față de cetățeanul român

E vorba aia a românilor “Cum ți-așterni, așa dormi!” și pe bună dreptate dacă ani de-a rândul s-a votat cu ambele mâini PSD & PNL. Multe lucruri printre care și traficul ar putea avea rezolvare dacă politicul ar lucra în slujba celor care îi aleg.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.