Despre curaj – o mică introspecție

curaj

În urmă cu câteva luni plecam într-un tur de țară cu autostopul și mulți dintre prieteni mi-au zis că nu sunt sănătos și că nu prea am sorți de izbândă în toată nebunia asta a mea, dar am ținut-o p-a mea și am mers înainte fără să țin seama de părerile lor, iar la final, când m-am întors în București, toți m-au felicitat pentru ceea ce am făcut.

Pentru mine, ceea ce am realizat într-o săptămână de concediu, a fost ceva simplu, normal, ba chiar nimic ieșit din comun, dar cei din jurul meu au perceput toată aventura ca fiind ceva extraordinar, ca o chestie pe care nu prea mulți sunt în stare s-o ducă la bun sfârșit, dar ceea ce nu realizează e de fapt simplitatea lucrurilor și faptul că nu orice ai face are nevoie de curaj ori resurse financiare considerabile.

Poate am explicat și în articolele precedente asta, dar acum vreau să pun accentul pe ceea ce contează cu adevărat: dacă vrei să faci ceva cu adevărat, nu îți stă nimeni în cale, ba chiar primești ajutor de la cei din jurul tău. Dacă ai o idee pe care vrei să o pui în practică nu te oprește nimeni s-o duci mai departe, chiar dacă vor fi unii care îți vor spune că nu merită și că nu duce nicăieri.

Ascultând un podcast de la TED Talks am realizat că cei care produc schimbări în jurul lor sunt cei cărora nu le pasă de negativismul cu care sunt percepuți de cei din jurul pentru că până la urmă nu asta contează, ci faptul că merg înainte și își urmează cauza proprie indiferent de obstacolele care li se așează în cale.

S-ar putea ca uneori, pe blog, să vorbesc prea mult despre mine și despre ceea ce mă caracterizează ori mă influențează, însă cred cu tărie că asta nu mă face tocmai un egocentrist plin de propria-i persoană, ci mai mult că ajut oamenii din jur povestindu-le experiențele mele. Mi-ar plăcea ca cei care citesc ce scriu să-și împărtășească gândurile și ideile aici pentru a putea crea ceva cu adevărat important. Cred că asta înseamnă curajul, să faci ce îți place și să spui ce gândești, indiferent de părerile celor din jurul tău.

Poveștile cu adevărat pline de curaj sunt acelea care te pun pe gânduri astfel încât ajungi să te întrebi dacă tu ai fi procedat la fel în acele circumstanțe. Curajul însemnă mai mult decât a te gândi la ceva, înseamnă să acționezi și să nu îți pese împotriva cui lupți, însemnă dorință, putere și determinare.

Sursă foto: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.