Retrospectiva lunii mai 2023

review

Înainte de a începe cu retrospectiva lunii mai 2023 reiterez faptul că toate aceste articole despre ce am făcut în fiecare lună reprezintă un mod de a rememora ce a contat pentru mine în acea perioadă.

E ușor să trecem cu vederea lucrurile mărunte care ni se întâmplă, iar modul acesta de a le nota undeva mi se pare cea mai potrivită abordare la momentul actual (cel puțin pentru mine).

Așadar, luna a început frumos de tot cu un grătar corespunzător de 1 mai. S-a întâmplat în comuna Băneasa din județul Giurgiu unde un amic și-a cumpărat un petic de pământ și a construit o căsuță pentru a evada la final de săptămână din capitală. Ce mi-a plăcut acolo au fost aerul curat, iarba verde și faptul că în depărtare se puteau vedea orașul Giurgiu și granița cu Bulgaria. Absolut splendid peisaj!

În legătură cu sănătatea corpului și activitatea fizică, sunt mândru că am reușit să închei 2 luni de mers la sală. Am scris un articol întreg despre asta pe blog acum ceva vreme și am menționat acolo câteva învățături și concluzii despre ce înseamnă mersul la sală.

Mai departe, cum mi-am propus la început de an nicio lună fără teatru/eveniment cultural, luna aceasta am fost la piesa Cabaret de la Teatrul Odeon. Nu cred că am suficiente cuvinte să descriu cum a fost atmosfera de acolo și câtă fascinație a putut exista în clipele acelea.

Auzisem de la mai multă lume că merită văzut spectacolul, dar a fost într-adevăr o surpriză mai mult decât plăcută, un adevărat show care bucură privirile în fiecare moment în așa fel încât nu știi dacă-i aievea sau doar un vis. În fiecare secundă descoperi un alt detaliu și ochii îți fug de la un actor la altul numaidecât. Recomand cu mare drag piesa asta dacă aveți ocazia să prindeți bilete.

Dincolo de fascinația pentru Cabaret, am avut și un mic ghinion, că doar așa e viața, îți mai servește și chestii nasoale. Mi s-a inundat boxa de la subsol la care am muncit o bună perioadă în martie ca s-o pun la punct și de data asta am fost nevoit să trag tare ca să scot apa de acolo, să fac curat și să previn încă un incident de acest gen.

Tot în mai, dar la final de lună, a început și mult așteptatul concediu “Europa cu trenul (tura a doua)”, în care am văzut o mulțime de locuri noi și despre care voi detalia într-o serie de articole ce urmează a fi publicate pe blog.

Cum lista lucrurilor ce te lovesc pe neașteptate nu se încheie niciodată, am primit fix înainte de a pleca în concediu vestea că unul dintre oamenii cu care am lucrat destul de mult timp și care era pâinea lui Dumnezeu a murit. Nu am cum să spun mai delicat asta. A fost un adevărat șoc pentru toată lumea care a auzit despre asta, mai ales că era tânăr și era una dintre cele mai inimoase persoane pe care le-am întâlnit.

Doar că viața, și în general o afecțiune incurabilă, nu face discriminare și nu iartă pe nimeni în calea sa. De aceea certitudinea mea e că timpul pe care-l avem de petrecut pe lumea asta se scurge mult prea repede și trebuie trăit din plin în fiecare moment. Evenimentele de genul acesta sunt un reminder periodic despre fragilitatea vieții și cât de predispus este trupul uman la accidente, boli etc.

Deși nu mi-a picat deloc bine vestea și m-a pus un pic mai mult pe gânduri, sunt conștient că viața celorlalți trebuie să meargă înainte indiferent de ce se întâmplă în jur. Acesta e crudul adevăr.

De obicei nu dau sfaturi, dar aici îndemnul meu la final de retrospectivă este ne bucurăm mai mult de tot ce ne înconjoară și să acordăm o mai mare importanță sănătății noastre.

În continuare prevăd o perioadă destul de aglomerată cu multă muncă pe toate planurile și trag nădejde că se vor aranja toate fix cum trebuie la final de vară.

Până la următorul articol de genul ăsta, be safe!

Vezi aici și retrospectivele lunilor anterioare: ianuariefebruariemartie, aprilie.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.